Een groene start

Uncategorized

Een Groene Start is de feestelijke start- en finishlijn van een bijzonder hardloopevenement: Ploggen in het Vondelpark.

Plogging is een Zweeds fenomeen en combineert joggen met het oprapen van zwerfafval. De plogger is gewapend met een plastic zak en handschoenen en bukt tussen het rennen door, om afval van de grond te rapen. Zo worden er niet alleen spiergroepen aangeraakt maar wordt er ook afval weggewerkt, een ideale combinatie dus.  

Amsterdam goes plogging

Amsterdammers doen dat omdat de stad waarvan ze houden schoon op haar mooist is. Op 23 juni 2018 werd er in het Amsterdamse Vondelpark een plogging evenement georganiseerd door Deedmob, WeMakeTheCity, City of Amsterdam & Buurtmaker.

Wat is een groene start?

Bij een plogging evenement kan een feestelijke start en finish natuurlijk niet wegblijven. Maar hoe zorg je ervoor dat je geen nieuw afval creëert en het toch feestelijk maakt, oftewel zo min mogelijk materialen gebruiken en minimale brandstof.

AUTO nam de uitdaging aan en maakte Een groene start mogelijk door:

–       alles per (bak-)fiets te vervoeren;

–       materiaal te hergebruiken;

–       een startsignaal te genereren met gebruik van een misthoorn op handkracht;

–       limonade van zelf geplukte vlierbloesem te schenken uit glazen kannen;

–       de ploggers te bedanken met een veldboeket, bij elkaar gebonden met gras.

zwerfvuil prikken plogging
plogging in Vondelpark